Frida´s meny 17. mai


Så hyggelig at du vil feire 17. mai her på Frida! Nasjonaldagen er en av de travleste dagene, så for å levere best mulig service har vi en litt begrenset meny. Grupper over 10 må bestille en av delerettene for hele selskapet, og om det ønskes forrett og dessert må det også være likedan for hele selskapet.
Dessertkart vil ligge i restauranten. Vi tilpasser oss selvsagt allergener, og kan lage Frida y Diego vegetar.

Forretter

Nachos con salsas og gucamole
Tynne og sprø maisbrød.

Frida lager selvsagt sine egne nachos på originalt meksikansk vis, og serverer disse med morita-salsa, chipotlemajones, pico de gallo og vår hjemmelaget guacamole.
Inh: sulfitt, egg og spor av hvete.
199.-

Aguachile Sinaloa
Aguachile betyr bokstavelig talt “chili-vann”. Denne passe sterke sjømatretten er en spesialitet fra Sinaloa nord i Mexico ved Stillehavet.

Her hos Frida får du servert Aguachile Sinaloa med de beste råvarer. Klipfisk fra Mathias i Ålesund laget i pasjonsfrukt-aguachile. Syltet rødløk, agurk og diverse grønnsaker følger med. Serveres med Fridas egne tostadas.
Inh. Sulfitt, fisk, skaldyr og sesamfrø.
225,-

Queso fundido
En populær festrett fra Mexico, som ofte sammenlignes med ostefondu.

Når Frida lager festretten er det med ovnsbakt ost, kremede grønnsaker og chorizopølse. Dette serveres med fire hvete- eller maistortillas, salsa verde og pico de gallo. Retten kan gjerne deles, og nytes som forrett.
Inh. Laktose, hvete, gluten og sulfitt.
249.-

Hovedretter

Pollo con mole
Mole er Mexicos nasjonalstolthet. Kylling i molesaus er en festrett fra det sentrale Mexico. Denne molen består av 25 unike ingredienser av frukt, grønnsaker, urter, krydder, frø og brød, i tillegg til sjokolade som tilfører den karakteristiske jordfargen.

Frida har tatt sitt navn fra den meksikanske kunstneren og feministikonet Frida Khalo. Hun la sin flid i å tilberede en perfekt mole. Det har vi latt oss inspirere av. Vår Pollo con mole består av grillet kyllingfilet, hjemmelaget mole, esquites (maissalat) med sauterte grønnsaker og ris på meksikansk vis. Dette toppes med sylta rødløk og fritert spinat.
Inh: sesamfrø, valnøtter, sulfitt, hvete og laktose.
299.-

Chamorro en adobo
Langtidsstekt svineknoke (chamorro) er en spesialitet fra halvøya Yucatán. Ei halvøy som skiller det karibiske hav fra Mexicogolfen. Krydder- og chillimarinaden adobo gjør chamorroen smakfull.

Hos Frida er vår chamerro marienert i vår spesielt smakfulle adobo, som er laget på mørkt øl og kraft. Den serveres på en seng av grønnsaker og poteter.
In. sulfitt.
349.-

Filete de res en crema de huitlacoche
Meksikansk trøffel, Huitlacoche, er en særegen meksikansk delikatessesopp som vokser på mais. Den er populær til oksefilet.

Frida foretrekker grillet indrefilet (200 gram) på en seng av huitlacochemole. Som tilbehør liker vi sauterte grønnsaker, potet-/gulrotpure, toppet med fritert purreløk og spinat.
Inh: melk, sesamfrø, spor av hvete.
499.-

Deleretter (min 2 pers)

Frida sine populære deleretter gir en variert smaksopplevelse.

Plato Frida y Diego
Grillet kyllingfilet, indrefilet av storfe og  grillet chorizo pølse. Serveres med quesadillas, maiskolber, ajillo poteter, fylte jalapeños, charrosbønner, fylte maisquesadillas, guacamole, pico de gallo, morita salsa, chipotle mayo, mango habanero salsa og ris på meksikansk vis. Denne kan også lages vegetar.

Inh: melk, sulfitt og gluten.
Per pers 499.-

Taquiza al pastor
En blanding av achiotemarinert kylling, biff og svin. Kommer med ris på meksiskansk vis, pico de gallo, guacamole, morita salsa, chipotle mayo og mango habanero salsa. Serveres med mais eller hvete-tortillas. Da har du alt du trenger for å lage dine egne tacos!

Inh: gluten, sesam, sulfitt, egg og melk.
Per pers 499.-

Vår vanlige dessertmeny gjelder, og vil være tilgjengelig i restauranten.

 

Tilbehør og ekstra

Hvetequesadillas: 49.- inh: hvete og melk
Fylt maisquesadillas: 49.- inh: melk
Tomatsalat 59.- inh: sesamfrø og sulfitt
4 ekstra tortillas: mais (glutenfri) eller hvete (inh. hvete) 20.-
Guacamole 49.- inh: sulfitt
Fylte Jalapeños 59.-