Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderón , var en internasjonalt populær meksikansk maler. Kahlo var en av fire døtre født av en ungarsk -jødisk far og en mor av spansk og meksikansk indiansk avstamning. Hun vokste opp i forstaden Coyoacán i Mexico by.

Hun malte med levende farger i en stil som var sterkt inspirert av innfødte kulturer i Mexico, og europeisk innflytelse inkludert realisme, symbolisme og surrealisme . Mange av hennes arbeider er selvportretter som symbolsk uttrykte egen smerte og seksualitet . Kahlo var gift med meksikanske maleren Diego Rivera .  Selv om han var 20 år eldre enn henne , ble de gift i 1929, og dette stormfulle, lidenskapelige forholdet overlevde utroskap, en skilsmisse og nytt ekteskap , og Kahlo dårlig helse.

Fra 1926 til sin død , skapte den meksikanske maleren Frida Kahlo slående, ofte sjokkerende bilder som reflekterte hennes turbulente liv.


Etter å ha hatt polio som liten ble Kahlo alvorlig skadet i en bussulykke 18 år gammel. Hun tilbrakte over et år i sengen, etter brudd i ryggen, kragebeinet og ribben, samt et knust bekken og skulder og fot skader . Til tross for mer enn 30 påfølgende operasjoner , levde Kahlo resten av sitt liv i konstant smerter.

Under rekonvalesens hennes Kahlo hadde begynt å male med olje . Hennes bilder , for det meste selv- portretter og stilleben, var bevisst naive , fylt med sterke farger og flate former etter den meksikanske folkekunsten hun elsket. Paret reiste til USA og Frankrike, og hun hadde sin første separatutstilling på Julien Levy Gallery i New York City i 1938.

Kahlo hadde hatt betydelig suksess i 40 årene, men hennes berømmelse økte etter hennes død, som begynner i 1980 med utgivelsen av en rekke bøker om hennes arbeid med feministiske kunsthistorikere og andre.

I de siste to tiårene har det vært en eksplosjon av Kahlo – inspirerte filmer , skuespill , kalendere og smykker som har forvandlet henne til en til en kultfigur.

Hun døde av relaterte komplikasjoner 47 år gammel.

For mer informasjon, besøk www.fridakahlo.com